Lijstenmakerij

Een lijst kan een schilderij maken of breken. De juiste lijst valt nauwelijks op, wordt één met het schilderij, maar versterkt tegelijkertijd de compositie en kleuren, hij leidt je blik naar het onderwerp.

Bij GJB Art & Frames zoeken we samen met u een passende lijst voor uw kunstwerk uit.

Uw kunstwerk wordt op een ezel gezet en rondom leggen we verschillende monsterhoeken. Bij het uitzoeken van de lijst letten we op wat het monsterhoek doet met het kunstwerk. We letten op uw wensen, de kleur, stijl (modern, klassiek) en compositie. We zoeken een lijst bij het kunstwerk, zodat het een geheel wordt.

Zodra de lijst is uitgekozen gaan we aan de slag in de werkplaats.

Onze werkplaats beschikt over een zagerij, spuiterij, ornamenteerderij, vergulderij en inpakafdeling.

Hier transformeren we  een houten profiel, aan de hand van uw wensen, in elke gewenste lijst. De lijsten worden afgewerkt in alle mogelijke kleuren, met slagmetaal (kleuren goud, zilver of koper), echt goud ( witgoud en geelgoud) of met platina.

Het maken van een lijst duurt meestal 4 weken, afhankelijk van de uitvoering. Al onze lijsten zijn over-de-hoek lijsten. Dat wil zeggen dat we tijdens het klaarmaken, de hoeken wegwerken, zodat u geen zaagsnede meer ziet.

 

Bij GJB Art & Frames restaureren we ook lijsten.

 

 

NIEUW: HERDENKINGSLIJST

Een overleden dierbare gedenken kan op verschillende manieren. Natuurlijk draag je diegene nog voor altijd met je mee in je hart, maar soms wil je toch nog iets extra’s doen met de herinneringen die je hebt. Denk bijvoorbeeld aan een gedenkhoekje in huis of misschien wil je wel wat bijzonders doen met een foto, sieraad of as van de overledene.

Daarom hebben wij speciaal voor jou een gepersonaliseerde herdenkingslijst gemaakt.  Zo kunt u een foto of sieraad van uw dierbare samen met de as samen in een lijst bewaren. Er is ook een mogelijkheid om de lijst persoonlijker te maken door het toevoegen van een ornament op de lijst. Samen met u kunnen we er voor zorgen dat de herinnering persoonlijk en bijzonder wordt.

U bent van harte welkom voor een persoonlijk, vrijblijvend en professioneel advies.

Persoonlijk &
Deskundig advies
Flexibiliteit in
aanschaf & budget
Werkdagen geopend van
9-16 uur en op afspraak.
Goede
bereikbaarheid

Wat kunnen wij voor u inlijsten?

Wij kunnen voor u een gepersonaliseerd herdenkingslijst maken, voorzien van museum glas. We zorgen voor een uitsparing waarin de as van uw dierbare kan.

Daarbij kunnen we de lijst verder personaliseren door het toevoegen van een ornament. De herdenkingslijst kan op elk gewenste maat en kleur gemaakt worden.

Neem contact met ons op

herdenkingslijst as en gedenkplaatje

herdenkingslijst foto zakhorloge zijkant

herdenkingslijst uitsparing voor as

herdenkingslijst zwart met goudkleurig ornament

herdenkingslijst zwart met goudkleurig ornament

herdenkingslijst zwart met goudkleurig ornament

herdenkingslijst zwart met zilverkleuring ornament

herdenkingslijst uitsparing as – gedenkplaatje

herdenkingslijst as uitsparing detail foto